Γιατί τα βαμβακερά ρούχα είναι τα καλύτερα για τα παιδιά μας

Το βαμβάκι είναι ένα αγαπημένο υλικό το οποίο αποτελεί την νούμερο 1 προτίμηση των αγοραστών. Οι περισσότερες μητέρες, αν ανοίξουν την ντουλάπα των παιδιών τους, θα βρουν είτε σκόπιμα είτε όχι, στο μεγαλύτερο βαθμό βαμβακερά ρούχα. Γνωρίζετε, όμως, γιατί αυτό το υλικό είναι τόσο ωφέλιμο για τα παιδιά;

Δέρμα

Το βαμβάκι είναι ένα φυσικό υλικό το οποίο είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το δέρμα. Η υποαλλεργική του ιδιότητα το καθιστά ιδανικό για παιδιά, τα οποία προσπαθούμε να προστατεύσουμε από ερεθισμούς. Μπορεί και απορροφάει την υγρασία του δέρματος σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλα συνθετικά υλικά και παρόλα αυτά να παραμένει στεγνό. Τα παιδιά μπορούν να παίζουν στο σπίτι χωρίς το φόβο ότι θα αρρωστήσουν, αφού τα βαμβακερά ρούχα αναπνέουν όταν έχει ζέστη και στο κρύο κρατάνε την θερμότητα του σώματος.

Φροντίδα

Ως μαμάδες γνωρίζουμε πως το πλυντήριο είναι ο καλύτερος μας φίλος, αλλά μπορεί να γίνει ο χειρότερος μας εχθρός. Τα παιδιά λερώνονται και ιδρώνουν συνέχεια. Έχετε παρατηρήσει πως τα πιο ανθεκτικά ρούχα είναι τα βαμβακερά; Είναι πολύ σημαντικό πως δεν μαζεύουν στις ψηλές θερμοκρασίες, ούτε στο στέγνωμα. Οι οσμές και οι λεκέδες απελευθερώνονται χωρίς κόπο και έτσι η ζωή μας γίνεται λιγάκι… πιο εύκολη!

Περιβάλλον

Δεν γίνεται να παραμελήσουμε την φυσική προέλευση που έχει το βαμβάκι. Είναι πλήρως βιοδιασπώμενο, σε αντίθεση με άλλα υλικά που μπορεί να πάρουν και χίλια χρόνια να διασπαστούν. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι ανανεώσιμη πηγή πρώτης ύλης το καθιστά ιδανική επιλογή και για το περιβάλλον!